vrijdag 28 juli 2017

Bouillon!



Vandaag foto's van een superklassiek en overheerlijk gerecht
Polenta met Taleggio en paddo's

Hier: paddo's bakken met ui en knof en grove zwarte peper
Heel kort bakken!



Ja, Bouillon! heb ik al een hele tijd niet tegen de schenen getrapt...

Dat wordt weer tijd!

En in ene kwam ik opruimend zomer 2014 t/m zomer 2015 tegen...


Je moet weten dat ik ze fors aangepakt heb, en dat die Willetje toen mijn abonnement niet wilde verlengen
Hoe klein kan je zijn

Maar goed, iemand een paar straten verderop deed het voor me

En toen was er een PDF van het zomernummer 2013, voor leden, en die kregen we niet
Hadden ze ondertussen door gekregen dat die persoon het spul naar mij doorstuurde...


God God wat een benepen gereformeerde mislukte kruideniers...

Die PDF heb ik ze natuurlijk wel ontfutseld, zo slim zijn ze nu ook weer bepaald niet

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).



Taleggio


Sylvia Witteman schreef  "Een tikkeltje vermoeid leg ik Bouillon terzijde", en ze heeft er "toch zeker een uur in gelezen, met een mengeling van wrevel en belangstelling"... "Bouillon mag blijven."

Dat vind ik ook. Ik vind het een enorme prestatie om een duur culiblad in stand te weten te houden in een culinair nul-land.
En vergeet niet dat die Willeman de ballen verstand van culinaire zaken heeft!

Desondanks vind ik het een enorm kutblad, waar grachtengordelkwakers op geabonneerd zijn om het op tafel te kunnen leggen
Maar lezen doen ze het nooit (en terecht)



Polenta met de Taleggio erop


Ik loop die afleveringen even door


Zomer 2014

Bocuse...
Leeft die afstervende druipkaars dan nog?

"In het wild geplukt eten", "stamppotje van raapstelen", en dan moet je ook nog aan dezelfde tafel zitten met een stel mongolen...

Klets over de Dolomieten
Tutres: dat heet tirtcen
Canci zijn geen oliebollen maar een soort ravioli

"1 groene papaja (of 1 koolrabi)", Jezus Gristus...

"99% van ons brood heeft dezelfde geur, smaak en textuur"
Goh, Wil, ook een dubbel kunstgebit?

Een of andere doos Sabien die vijf keer voor De Dikke Kletser kookte, en pas de vijfde keer was het gelukt...

"Sepia"
Foto van een octopus
"verkopen ze als calamaris"
Wat een gelul
En calamarEs ja



Eerste keer de oven in


Najaar 2014


Ze eten in Chili Cazuela

"Het bijzondere daaraan is dat we eerst de bouillon drinken en daarna pas de vaste ingrediënten opeten."

Nooit gehoord van Mique, nooit gehoord van Waterzooi, nooit gehoord van Caldo con pelotas
Enfin, nooit ergens van gehoord dus, maar wel Kwaak! Kwaak!

"Als ze in Chili is neemt ze quinoa mee naar Nederland"
Waw! Voor Janneke Vreugdeloos zeker

"Horchata, softdrink gemaakt van amandelen"
Kwaak! Kwaak!
Van tijgernoten, ja!


Een of andere bejaarde aap, ene Ed Bok, nomen est omen, die wil ons doen geloven dat je van een wilde gans een liter ganzenvet kan trekken...
Dat kan je Godverdomme van een tamme gans nog niet trekken...


"Ik eet nooit varkensvlees"

Foto van bord met salami


En dan die Dildi Jansen, die Kwaak! Kwaak! over tonijn in blik schrijft, en zich beklaagt dat er in die blikken geen rode tonijn zit
Nee natuurlijk niet suffe doos! Rode tonijn kan je niet inblikken...
Nee, er zit "op de Maladiven gekweekte witte tonijn in. Dan kies ik maar liever die blikken van Ortiz."
Maar daar zit dus precies hetzelfde in, ontzagwekkende culinaire doos!



Kort gebakken paddo's erop en terug de oven in (eventjes)


Winter 2014


"De koks kregen een fiets en moesten op het landgoed het eten bij elkaar zoeken"

Flikker op met je damesbladenpraat...


"Bistronomie kok", dan weet je al dat je gelul gaat krijgen

"terrine van varkenskopvlees

Dat heet zult ja


"Gentechvrije boerenweelde"

Dat zal wel beter zijn voor Wil zijn kunstgebitten...


Een culinaire aap uit Leeuwarden: "Groningse, Zwolse of Friese mosterd, het lijkt teveel op elkaar"

Groter gelul is nauwelijks denkbaar

"Vijf koks staan op een heuvel op de voormalige vuilnisbelt te koken"

Mooi zo; weet je meteen waar je het laten kan


"zoals de in heel Holland op markten bakkende bakker Le Perron, de veredeling van marktbakker 't Stoepje"

Twee ongelofelijk slappe shitbakkers met zogenaamd vloerbrood (maar uit de elektrische oven, en die heeft geen vloer...)


"Yvette van Boven en haar Oof Verschuren hebben in korte tijd de kookboekenlat voor Nederlandse begrippen zo hoog als een huis gelegd"

Gristus, Wil, hep Oof of hep Retteketet je in je reet staan blazen?


"Hans Geels is tegenwoordig algemeen directeur van Dille en Kamille. Daarvoor was hij algemeen directeur van CliniClowns"

Ik geloof het direct!!


"Het is de bedoeling dat topchefs, kunstenaars en producenten meer gaan samenwerken om ons te laten nadenken over duurzaamheid en herkomst"

Foto van twee stiekeme nichten ernaast

Lazer op Godverdomme en leer om te beginnen een behoorlijke biefstuk te bakken...



Zie de volgende aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)






Nou, nu heb ik er vlekken in het aangezicht van gekregen, een beslagen tong en jeukende hoofdhuid



O ja!


Vandaag at ik voor het eerst in mijn leven bij KFC

Hot wings

Wel hot maar verder smakeloos