zondag 22 oktober 2017

Etentje




Coquilles met zeekraal


Enorm lekkere combinatie: zoet zout

Ik maakte het nu met de zeekraal geblancheerd en op kamertemperatuur geserveerd, heel erg mooi, maar toch ga ik het nog eens maken met beide warm

Jakobsschelpen (in het Nederlands niet Sint J!), cq Kammosselen, cq Wijde mantel natuurlijk gesauteerd in boter




Chinese fonduepan


Nooit mee gewerkt

Je moet ervoor zorgen dat de temperatuur mooi blijft (tweede brander klaar hebben staan), maar dat was geen enkel probleem

Net als BBQ: hoe langer hoe warmer

Groentenbouillon aangemaakt met Dark soy erin

We kookten er ook mihun in, maar dat kan je beter apart klaarmaken
Dat is wat handiger wat betreft het eruit scheppen




Bundelzwam (perfect hier)

Tofu (als je roerbakt is uit de diepvries uitstekend, hier niet)

Kip (perfect hier; gewoon smakeloze filet die in de bouillon heerlijk wordt)

Peultjes (perfect hier, als goed gesauteerd en ook nog wat aangekookt)




Tauge (prima hier)

Garnalen (prima hier)

Gehaktballetjes (prima hier)

Zeewolf (prima, maar ik zat te denken "snoekbaars")

Mihun becommentarieerd eerder




Kaas


Van links naar rechtsom

Langres, Herve, Maroilles
(De Langres in mijn tas wat platgedrukt)

Commentaar overbodig




Vanilleijs met honingnoten


Noten vijf jaar in dennenhoning

Elk half jaar opwarmen, omroeren, aanvullen

Vandaag opwarmen en serveren naast vanille roomijs gemaakt met Clotted cream...


God God wat was het allemaal super super lekker...

Die Volkskrant- en NRC leuteraars, die kunnen zich beter maar gaan verhangen als ze nog een kleine rest fatsoen hebben

Of zich verzuipen of zo...




Trok thuis nog een Château Monbrison 2009 open, met een zeer fraai stuk Saint Nectaire erbij

Groter geluk is nauwelijks voorstelbaar
(Met ook nog die laatste bocht van Verstappen!)

(Hebben die VK en NRC kwakers zich nu onderhand opgehangen of hoe zit het, Gristus)